Γράφει η Κατερίνα Τσακτσίρα…

 

Μπορεί να μην είμαι κριτικός , αλλά το συγκεκριμένο βιβλίο με συγκλόνισε και μου άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις, οπότε και θέλησα να μοιραστώ τη γνώμη μου και τις γενικότερες μου εντυπώσεις μαζί σας. Να σημειωθεί ότι είναι απλώς η προσωπική μου άποψη και είναι απλά μια επιθυμία μου να σας προτρέψω να το διαβάσετε για όσους δεν το έχετε κάνει ακόμα…

Θα σταθώ στους χαρακτήρες του βιβλίου, οι οποίοι παρουσιάζονται τόσο διαπλεγμένοι, όσο και ο καθένας με το δικό του παρελθόν, τις δικές του σκέψεις και τη δική του ιστορία. Δεν μπορείς να τους υποστηρίξεις για τις δράσεις τους, αλλά ταυτόχρονα δεν μπορείς και να τους κατηγορήσεις που έφτασαν ως εδώ. Οι φόβοι και τα ψέματα βρίσκονται σε πρώτο πλάνο και ενώ στην αρχή απορείς γιατί, μετά καταλαβαίνεις ότι όλα είχαν την σκοπιμότητά τους.

Η αγάπη παρουσιάζεται τόσο ανιδιοτελής και τόσο εξιδανικευμένη που και εγώ ακόμα απόρησα αν όντως μπορεί κανείς να αγαπήσει έτσι κάποιον και να δώσει όλο του το είναι. Είναι μαγικό ότι όσο πιο πολύ προχωράς και κατανοείς την πορεία των γεγονότων, άλλο τόσο βρίσκεσαι κατάματα με τη δύναμη που έχει η αγάπη και τα συναισθήματα που μπορεί μέσω των πράξεων να μεταδώσει. Αγαπώ θα πει χάνομαι ακόμα και με κίνδυνο να χάσω τον ίδιο μου τον εαυτό. Αυτό για το ένα σκέλος της ιστορίας, γιατί το άλλο αποτυπώνει μία εγωιστική και φθαρμένη έννοια της αγάπης που αγγίζει τα όρια του αρρωστημένου.

Το αστυνομικό δαιμόνιο μπαίνει στο προσκήνιο σε όλο το εύρος της ιστορίας. Όλοι θεωρούνται ύποπτοι, αλλά και όλοι υπεράνω πάσης υποψίας.

Κλείνοντας, σας το συνιστώ με τα μάτια κλειστά, γιατί η συγγραφέας πάντρεψε με έξυπνο τρόπο το μυστήριο με τον έρωτα, την αγάπη με το πάθος και το μίσος, τον έρωτα με την πρώτη ματιά, αλλά και τον απρόσμενο έρωτα που έρχεται μέσα από συγκυρίες, αποδείξεις σκληρό αγώνα και εξελίσσεται. Αποτυπώνει την ανθρώπινη φύση που έχει την τάση να ψεύδεται, γιατί έτσι νομίζει ότι δεν θα πληγώσει κανέναν, αλλά στην πορεία καταστρέφει ζωές στο πέρασμά της. Η δουλειά της κ. Μαντά είναι εξαιρετική και φαίνεται ότι έχει μελετήσει αυτά που θέλει να γράψει και το αποτέλεσμα είναι εξαιρετικό. Συγχαρητήρια και ελπίζω κάθε βιβλίο να είναι και άλλη μία επιτυχία!!!