Γράφει η Κατερίνα Τσακτσίρα…

 

Η εποχή του σήμερα. Η εποχή που ο καθένας από εμάς, προκειμένου να εξασφαλίσει την άνεση και τη βολή του (ας το πούμε έτσι), πατάει τον διπλανό του με κάθε τρόπο και μέσον. Και ένας από αυτούς τους τρόπους είναι και η επίρριψη ευθυνών όπως λέει και ο τίτλος μας…

Μέθοδος αρκετά αφοπλιστική και πανεύκολη, αν σκεφτεί κανείς ότι δεν απαιτεί ιδιαίτερη μαεστρία να μεταφέρεις σε κάποιον τα δικά σου λάθη. Το αποτέλεσμα; Μα φυσικά μαγικό. Ο ένας πανευτυχής που έφυγε το βάρος και η όποια ανησυχία από πάνω του και ο άλλος πνιγμένος σε μία κατάσταση που δεν του αναλογεί και δεν ευθύνεται ούτε στο ελάχιστο για αυτή.

Η παγίδα όμως στο μεγαλύτερο ποσοστό της, είναι ότι το θύμα θα πρέπει να βρει την άκρη του νήματος και ενώ μπορεί να ξέρει την πραγματικότητα, να μην αποκαλύπτει την αλήθεια για να βγει αλώβητος. Συνήθως αυτό γίνεται από φόβο ότι δεν θα βρει την ανάλογη υποστήριξη. Γιατί ξέρετε, θέλει μεγάλη δόση διπλωματίας, για να καταφέρεις να φέρεις κάποιον σε αυτή τη θέση.

Έλα όμως που σε όλες τις καταστάσεις υπάρχει και η αχίλλειος πτέρνα. Το αδύναμο σημείο που κάνει τις μάσκες να πέφτουν και το καλό τέλος να κλείνει την αυλαία. Μην φοβάστε να υψωθείτε και να είστε πάνω από όλα άνθρωποι. Το ότι κάποιοι δεν μας σέβονται και δεν μας εκτιμούν για να θέλουν να μας προκαλέσουν κακό, δεν σημαίνει ότι πρέπει να οπλιστούμε με εκδίκηση και μίσος. Γιατί η ζωή ξέρετε επιστρέφει συμπεριφορές και όλοι βρίσκουν τις συνέπειες των πράξεων τους κάποια στιγμή.

Να κοιτάξετε να καλλιεργείστε εσείς σαν άνθρωποι και να διεκδικείτε αυτά που σας αξίζουν. Η επίρριψη ευθυνών είναι για τους δειλούς και για αυτούς που δεν μπορούν να διαχειριστούν τις δυσκολίες. Κάντε εσείς τη διαφορά, πρώτα για εσάς και μετά για τους άλλους. Και αν είχατε παράπλευρες απώλειες στο τέλος. Μη σας νοιάζει. Ήταν απλά ένα ξεκαθάρισμα που ήταν γραφτό να γίνει για το καλό σας!

(Προτεινόμενο τραγούδι):