Ζούμε στην εποχή της πλήρης εγκεφαλικής αποσύνθεσης, του αποπροσανατολισμού σχετικά με το ποια είναι η πραγματικότητα και του δημόσιου εξευτελισμού και όλα αυτά χάρη στην πολυαγαπημένη μας τεχνολογία, που για άλλη μία φορά αποδείχθηκε πως ο άνθρωπος καταφέρνει με κάθε περίτεχνο τρόπο να τη χρησιμοποιεί εναντίον του παρά προς όφελός του.

Βλέπω παντού ανθρώπους καλωδιωμένους να κοιτούν το κινητό τους, μην τους φύγει καμία οξεία, κουτουλάνε στον περαστικό τους και μετά κοιτούν σαν αποχαυνωμένοι, σα να μην τους νοιάζει τίποτα και κανένας. Άτομα σε καφετέριες να μην μιλούν με την παρέα τους, αλλά να βλέπουν αναρτήσεις και να ποστάρουν διάφορα, με σκοπό να πάρουν όσο πιο πολλά like λες και η ζωή μας εξαρτάται αποκλειστικά από αυτό για να είμαστε αποδεκτοί από τον κόσμο του Facebook ή του Instagram. Άτομα που ακόμα και την ώρα της οδήγησης ελέγχουν ειδοποιήσεις και τα σχετικά, με αποτέλεσμα να είναι απρόσεκτοι και γενικά στον κόσμο τους. Άντρες και γυναίκες να καταλήγουν να ξεγυμνώνονται και να ποζάρουν προκλητικά, με σκοπό να πάρουν πολλά, πρόστυχα και κατηγορηματικά σχόλια, για να πάρουν αξία ή πιο σωστά να ικανοποιήσουν τα κόμπλεξ και τη ματαιοδοξία που κουβαλάνε. Καταλήγουν λοιπόν τα social media να είναι στην ουσία φωτοτυπικό μηχάνημα, που κάνει copy paste τα ίδια πράγματα σε διαφορετικούς ανθρώπους: ίδιο στυλ ρούχων, ίδια πόζα, ίδιο μακιγιάζ και ίδιο σωματότυπο. Όλα ίδια τίποτα διαφορετικό…..

Αν θέλετε να μιλήσω και για τον τομέα της ασφάλειας, θα πω πως όλοι βάζουν να φαίνονται τα πάντα δημόσια, που πάνε, τι κάνουν, τι τρώνε, τι πίνουν, αν θα πάνε ταξίδι κλπ κλπ. Μόνο αν πάνε τουαλέτα δεν το ανεβάζουν (με τα συγχωρήσεως κιόλας) που και πάλι το έχω δει και αυτό. Και έτσι αν κάποιος σας έχει βάλει στο μάτι και σας κατασκοπεύει ή ακόμα και αν θέλει να σας κάνει κακό, του δίνεται με τον πιο απλό τρόπο την πιο εύκολη λεία. Μην απορείτε όμως μετά για μία πιθανή διάρρηξη ή αποπλάνηση ή ακόμα και γιατί ορισμένα παιδιά αυτοκτονούν. Γιατί όλα είναι θέμα σωστής διαχείρισης και προσοχής, την οποία πολλοί παραλείπουν.

Στο ερωτικό κομμάτι όσοι νομίζουν ότι υπάρχει αληθινός έρωτας (πλην ελάχιστων εξαιρέσεων) είναι γελασμένοι. Στο chat και πιο συγκεκριμένα στα επιφανειακά λόγια, μπορεί να σου τάξει, όπως λέει ο απλός λαός λαγούς και πετραχήλια, ενώ ταυτόχρονα θα μιλάει με άλλες τόσες για να δείξει τον αντρισμό του, με το αντίστοιχο να συμβαίνει και στις γυναίκες. Όλα για την πλάκα και να περνάει ευχάριστα η ώρα, αλλά από κοντά δεν ξέρουν ούτε ένα φωνήεν να αρθρώσουν. Τα χάνουν, γιατί έχουν συνηθίσει το ‘’καμάκι’’ πίσω από μία οθόνη. Που είναι όμως το αληθινό καμάκι οέο; Εκείνο που ο άντρας έπαιρνε το θάρρος να πλησιάσει μία κοπέλα και να της πει στα ίσια και με ωραίο τρόπο τι θέλει; Τώρα και με βάσει το σήμερα θα την πλησιάσει μόνο επειδή από την πολύ τεχνολογία έχει α….., γι΄αυτό και ρίχνεται ξεκάθαρα, ξεδιάντροπα…. Δεν θα θέλατε να μιλήσω ούτε για κέρατα αλλά ούτε και για πισώπλατες συνομωσίες, γιατί θα πονέσω πολύ κάποιους και δεν το θέλω. Παρ’ όλα αυτά όμως, όλο αυτό συνεχίζει να υπάρχει, λες και μας αρέσει που χανόμαστε και που οι ουσιαστικές ανθρώπινες σχέσεις όλο και λιγοστεύουν, που χάνουμε όλο και περισσότερο την πραγματική μας ταυτότητα.

Θέλουμε άραγε να ζούμε έτσι ή μας βολεύει σαν κάλυψη; Τι μας προσφέρει αυτή η ζωή, που στη πραγματική δεν υπάρχει; Αν θέλετε τη γνώμη μου δεν προσφέρει τίποτε άλλο παρά μόνο ψέμα, προδοσία και υπουλότητα. Λίγοι είναι αυτοί που ξέρουν να το διαχειρίζονται και ξέρουν τι θα πει ζωή. Γιατί κακό δεν είναι να θέλεις να δραπετεύεις και να ποστάρεις αυτό που σε εκφράζει σαν άτομο ή ένα συμβάν και θέλεις να το μοιραστείς. Κακό είναι να μην υπολογίζεις τα όρια σου και να χάνεσαι σε ψεύτικους κόσμους. Γιατί τότε, αν δεν βρεθεί κάποιος να σε αφυπνίσει μπορεί να παραμείνεις έγκλειστος των δέσμιων που εσύ έχεις δημιουργήσει. Και τότε θα παραμείνεις μόνος όπως όλη η μάζα, που νομίζει πως έχει αληθινούς φίλους και αληθινή ζωή…..

Γράφει η Τσακτσίρα Κατερίνα…..

(Παρακάτω σας έχω ένα βίντεο το οποίο ναι μεν είναι ωμό, αλλά ταυτόχρονα αποτυπώνει με ρεαλισμό την πραγματικότητα του σήμερα. Αξίζει να το δείτε!!!):