Γράφει η Τσακτσίρα Κατερίνα…..

Θέλοντας και μη υπάρχουν ώρες που θέλεις να αναζητήσεις περισσότερο τον εαυτό σου, να δεις τι θέλεις, τι ζητάς από τη ζωή και να κάνεις τους ανάλογους απολογισμούς. Είναι η ώρα λοιπόν που κάνεις την αυτοκριτική σου και βλέπεις που ανήκεις, που ταιριάζεις. Βλέπεις τα πάντα να σε διαπερνάνε και όμως εσύ παραμένεις ατάραχος, παραδομένος στην ορμή του χρόνου και των σκέψεων που κατακλύζουν το μυαλό σου.

Η μοναξιά σαν κατάσταση/ έννοια είναι παρεξηγημένη, γιατί όλοι την μπερδεύουν με τον μέγιστο βαθμό της. Μάθε λοιπόν πως το να είσαι μόνος δεν σημαίνει πάντοτε δυστυχία ή οίκτος. Σημαίνει να μπορείς να μην εξαρτάσαι πάντοτε από μία συντροφιά και να μπορείς να λειτουργείς και λίγο πιο αυτόνομα. Σημαίνει να είσαι δυναμικός και να σου αρέσει και η παρέα του εαυτού σου, να περνάς καλά και να περπατάς με καμάρι που είσαι ο αληθινός σου εσύ μακριά από καταπιέσεις και ‘’πρέπει’’.

Ακόμα και σε στιγμές δυσκολίας μόνο ο εαυτός σου θα είναι πανταχού παρόν να βιώνει κάθε σου στραπάτσο, κάθε ευτυχία και γενικότερα κάθε φάση της καθημερινότητάς σου. Ακόμα και πολλά άτομα να έχεις τριγύρω, θα έρθει ο ώρα που θα πεις ότι ήρθε η στιγμή να απομακρυνθώ, για να δω αυτό που πραγματικά μου λείπει. Κατά κάποιο τρόπο θα μπορούσε να πει κανείς ότι η μοναξιά συμβολίζει και το πέρασμα στη φάση της ωριμότητας.

Μην στεναχωριέσαι λοιπόν αν παρεξηγείσαι για αυτή σου την επιλογή ή αν μερικοί σε κάνουν πέρα. Αυτό σημαίνει πως δεν είναι πραγματικά και αληθινά εκεί για εσένα και πως δεν σέβονται τις επιλογές σου. Η μοναξιά αποτελεί μέρος του ανθρώπου για αναδιοργάνωση και ανανέωση και όχι απαραίτητα στεναχώρια ή βαθιά θλίψη παρόλο που και αυτό ισχύει σε μερικές περιπτώσεις. Δεν είναι κακό να θέλεις να δεις κάποιες πτυχές σου πιο ορατά, αλλά και να ανακαλύψεις αυτές που νόμιζες πως δεν υπήρχαν. Κακό είναι να καταπιέζεσαι και να μη λειτουργείς αυθόρμητα.

Γι΄αυτό λοιπόν όσοι είστε σε αυτή τη φάση, μη νομίζετε ότι κλαίγεστε ή ότι κανείς δεν σας θέλει, επειδή είστε σε αυτή τη κατάσταση. Να το χαρείτε στο έπακρο, κάνοντας τα όνειρα και τους στόχους που επιθυμείτε. Επομένως μοναξιά είναι συμφιλίωση με το βαθύτερο εγώ μας. Κλείνομαι (και λίγο) στον εαυτό μου σημαίνει και ανακάλυψη του ποιος πραγματικά είμαι ή τι θέλω να αλλάξω για να δώσω νόημα στη ζωή μου…..

(Προτεινόμενο τραγούδι):