Γράφει η Κατερίνα Τσακτσίρα…

Το είχα πάρει από την έκθεση βιβλίου στον Πειραιά πριν από περίπου μισό χρόνο. Θυμάμαι πόσο πολύ με είχε τραβήξει η περίληψη που το αγόρασα χωρίς δεύτερη σκέψη. Με τη δουλειά βέβαια δεν είχα χρόνο και διάθεση για διάβασμα, αλλά η καραντίνα για εμένα έχει και τα καλά της, καθώς ξέθαψα τον χαμένο βιβλιοφάγο που έκρυβα μέσα μου.

Το βιβλίο αυτό είναι ψυχολογικό θρίλερ. Περιγράφει τη ζωή μίας γυναίκας, η οποία έχει κακοποιηθεί από το σύζυγό της, οπότε καταλαβαίνετε ότι θα νιώσετε και εσείς σαν αναγνώστες την αγωνία και το φόβο αυτής της γυναίκας να παλέψει με τον εσωτερικό της κόσμο και να βρει το κουράγιο και τη δύναμη να ξεφύγει από τον άντρα της. Και μέσα σε όλα αυτά ένα παιδί, για το οποίο η πρωταγωνίστρια της ιστορίας υπέμενε τα πάντα και το οποίο μεγαλώνοντας έχει βιώματα και φοβίες.

Ένα τυχαίο συμβάν και μία ανάπαυλα φαινομενικά τέλεια, ανατρέπουν ότι υπήρχε στο παρελθόν…

Ερωτήματα που ανακύπτουν;

  • Μπορεί να αλλάξει ο άνθρωπος;
  • Πρέπει / Αξίζει να δοθεί δεύτερη ευκαιρία;
  • Ποιος είναι τελικά ο <<κακός λύκος>> της ιστορίας;
  • Πόσο μικρός τελικά είναι ο κόσμος και πόσες είναι οι συμπτώσεις στη ζωή μας;
  • Τι άνθρωπο εμπιστευόμαστε τελικά;

Αυτά και άλλα πολλά πιστεύω ότι θα αναρωτηθείτε διαβάζοντας αυτό το βιβλίο. Δεν είναι υπερβολικά περιγραφικό, αφήνει τη φαντασία ελεύθερη να σχηματίσει εικόνες. Είναι πλούσιο σε συναισθήματα και εναλλαγές διαθέσεων και φυσικά δεν θα μπορείτε να πάρετε τα μάτια σας από πάνω του. Απίστευτη ροή, δυνατοί ήρωες, δράση και ένταση. Περνάει σημαντικά μηνύματα, για τα οποία θα προβληματιστείτε. Σας το προτείνω και είμαι σίγουρη ότι θα το αγαπήσετε όπως το αγάπησα και εγώ.

Καλή σας ανάγνωση!

(Προτεινόμενα sites για αγορές): https://www.politeianet.gr/books/9789606056703-stevens-chevy-dioptra-pote-den-tha-s-afiso-277175 (το πιο οικονομικό)

https://www.dioptra.gr/vivlio/astunomika-vivlia/pote-den-tha-s-afiso/

https://www.public.gr/product/books/greek-books/literature/translated-literature/pote-den-tha-safiso/prod8860333pp/