Γράφει η Τσακτσίρα Κατερίνα….

Υποκειμενική έννοια με ουσία, υπόβαθρο και για εμένα η πηγή του να νιώθει και να είναι κανείς ζωντανός. Σήμερα παρατηρώ πολλούς ανθρώπους και να μην φαίνονται και να μην είναι στην πραγματικότητα ευτυχισμένοι. Και αυτό γιατί ακόμα δεν έχουν βρει τους λόγους εκείνους για να είναι καλά ή ίσως γιατί αναλώνονται στην γνώμη και στα θέλω των άλλων, θυσιάζοντας εν τέλει τον εαυτό τους….

Η ευτυχία λοιπόν παίρνει πολλές μορφές και υποστάσεις: χρήμα, sex, γάμος, παιδιά, φιλία, μοναξιά κλπ. Άλλους τους αρκεί ακόμα και να είναι για πάντα έτσι και άλλους τους γεμίζει πρόσκαιρα μέχρι να βρουν αυτό που τους αξίζει και να ‘’αλλάξουν’’. Επίσης, πολλοί είναι εκείνοι που θεωρούν ότι για να είναι πλήρης πρέπει να περιβάλλονται από πολλούς ανθρώπους, ακόμα και αν στην πραγματικότητα περισσότερο είναι το μίσος μεταξύ τους παρά η αγάπη και ακόμα και να το γνωρίζουν εθελοτυφλούν, κερδίζοντας έτσι μία ψεύτικη ηρεμία και ασφάλεια. Είναι βέβαια και οι σπάνιες περιπτώσεις που μερικοί δεν είναι με τίποτα ευχαριστημένοι, αλλά δεν θα επεκταθώ περαιτέρω, γιατί ξέρω ότι αργά ή γρήγορα θα βρουν το δάσκαλό τους.

Πιστεύω ότι πραγματικά ευτυχισμένος άνθρωπος είναι ο ελεύθερος άνθρωπος, εκείνος δηλαδή που παίρνει τη ζωή στα χέρια του και πορεύεται με τα σωστά και τα λάθη του. Που δεν τον νοιάζει η κοινή γνώμη και που μπορεί να θυσιάσει τοξικούς ανθρώπους ή καταστάσεις στο βωμό της λύτρωσης που θα επιφέρει μία νέα αρχή. Ο ευτυχισμένος είναι ο τολμηρός, γιατί απλά θα έχει την ικανοποίηση ότι ήταν εκείνος υπεύθυνος για την τροπή που θα φέρουν οι αλλαγές αυτές στη ζωή του. Ευτυχισμένος είναι ο σωστός και πιστός άνθρωπος που δεν χάνει τα συναισθήματα και το πάθος του για αυτόν που αγαπά και που προσπαθεί κάθε μέρα να μην μετατρέπει τις καταστάσεις σε ρουτίνα και να κάνει τους γύρω του δεδομένους. Ο ευτυχισμένος άνθρωπος ξέρει να εκτιμά τα όσα του προσφέρονται δίχως να είναι κακομοίρης και αχάριστος, αλλά να λέει ότι σήμερα είναι μία νέα μέρα που πρέπει να αξιοποιηθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και να μην κρατάει κακίες. Μία ευτυχία που να βασίζεται πρωτίστως στην ατομική μας κάθαρση και μετά στη διάδοσή της στο ευρύτερό μας περιβάλλον….

Και αν θέλετε και λίγο από την προσωπική μου πινελιά ευτυχίας, διαβάστε το εξής απλό: η ευτυχία βρίσκεται στα λίγα και καλά που μπορούν να δώσουν χρώμα στη ζωή μου και να μου παρέχουν τα συναισθήματα που χρειάζομαι και που θέλω για να μπορώ να επενδύσω και να με εξελίξω. Ευτυχία για εμένα είναι και οι αναθεωρήσεις γιατί εκεί διαλέγω τι με πληγώνει και με κρατάει στάσιμη και τι όχι. Ο άνθρωπος μου και η οικογένειά μου είναι η ευτυχία μου, γιατί χάρης εκείνους είμαι πιο χαμογελαστή και πιο ολοκληρωμένη από ποτέ. Οι σπουδές μου, επειδή κάνω αυτό που αγαπώ. Ακόμα και οι ανησυχίες μου είναι ευτυχία ακριβώς επειδή σκέφτομαι η ευτυχία αυτή να κρατήσει και το ερχόμενο μέλλον. Τέλος, νιώθω έτσι, γιατί παρά τις δυσκολίες, φροντίζουμε να είμαστε ενωμένοι και όχι διαλυμένοι. Να θυμάστε λοιπόν 365 μέρες = 365 μέρες ευκαιρίας αξιοποίησης στόχων, ονείρων, φιλοδοξιών !!!

(Προτεινόμενο τραγούδι):