Γράφει η Τσακτσίρα Κατερίνα….

Η ζωή δεν μας χαρίζεται απλά για να τη ζούμε, αλλά για να αξιοποιούμε κάθε λεπτό της, να αδράξουμε τις ευκαιρίες που μας προσφέρονται και κάθε στόχο που βάζουμε, να φροντίζουμε να τον φέρουμε εις πέρας με σκληρό αγώνα, με επιμονή και ζήλο. Να μη χωράνε κακίες και ανταγωνισμοί, αλλά πλήρη ελευθερία να ζούμε και να καθορίζουμε την καθημερινότητά μας και το είναι μας έτσι όπως το επιθυμούμε.

Όνειρα, φιλοδοξίες, στόχοι…. Τίποτα τυχαίο και τίποτα που να υπάρχει χωρίς τη θέληση μας, ακόμα και με κίνδυνο απωθημένων. Στόχοι και όνειρα στον επαγγελματικό τομέα, στον τομέα των διαπροσωπικών σχέσεων και στο ευρύτερο μας περιβάλλον γενικότερα. Μπορεί το κίνητρο να είναι οικονομικό ή ακόμα να πηγάζει από τα θέλω μας ή έστω από κάποια προσωπική ικανοποίηση.

Όλα αυτά όμως όπως και οτιδήποτε θελήσουμε, δεν έρχεται από μόνο του. Αν δεν παλέψεις για να κερδίζεις μάχες και αν δεν διεκδικείς με δύναμη ψυχής τον κόπο τον οποίο έχεις καταβάλει για το οτιδήποτε, τότε τίποτα δεν γίνεται και τίποτα δεν προχωράει. Η ζωή μας είναι το τώρα και προσωπικό μας χρέος, η δυνατότητα να είμαστε αλλά και να νιώθουμε δυναμικοί και άτρωτοι.

Ναι θα λυγίσουμε και ναι θα φτάσουμε σε σημείο απογοήτευσης. Αλλά το νόημα δεν είναι να τα παρατήσουμε. Το νόημα είναι να υπενθυμίσουμε στον εαυτό μας τον λόγο για τον οποίο ξεκινήσαμε και να βάλουμε σε λειτουργία τον εγωισμό μας. Όσοι θέλουν να μας ακολουθήσουν καλώς. Όσοι δεν θέλουν απλά θα αποδείξουν ότι δεν είναι φτιαγμένοι για να βρίσκονται στο πλευρό μας….

Κλείνοντας, δεν θέλω να πω πολλά παρά μόνο ότι όλοι θέλουμε μερικά πράγματα στη ζωή μας και όλα αν ήταν δυνατόν, να μας έρχονται δεξιά. Η αδράνεια όμως, η κακομοιριά αλλά και η κακία βέβαια ορισμένων ανθρώπων πιστέψτε με δεν οδηγεί πουθενά, γιατί θα έρθει η ώρα που ενώ εσείς θα έχετε καταφέρει τόσα πράγματα από καθαρό κόπο και αγώνα, εκείνοι θα πληρώνουν τα σπασμένα της πονηριάς και των αθέμιτων μέσων που χρησιμοποίησαν. Άλλη είναι η ικανοποίηση όμως στην πρώτη περίπτωση. Γιατί ακόμα και κάτι να πάει στραβά έχεις την περηφάνια και την ικανοποίηση ότι προσπάθησες. Και έτσι πρέπει να πορευόμαστε κανονικά μέχρι το τέλος!!!

(Προτεινόμενο τραγούδι):