Γράφει η Τσακτσίρα Κατερίνα….

Οι άνθρωποι αλληλεπιδρούν μεταξύ τους κάθε μέρα που περνάει. Περνάνε από δίπλα μας άγνωστοι μεταξύ αγνώστων. Συναντήσεις, διχόνοιες ακόμα και άτομα που μπορεί να μην γνωρίσουμε ποτέ στη ζωή μας. Ευκαιρίες που είτε τις αξιοποιήσουμε είτε όχι, θα μας οδηγήσουν σε ένα ανάλογο αποτέλεσμα… Όλα αυτά σε συνδυασμό με τις επιλογές μας αλλά και το ποιον μας ως άνθρωποι καθορίζουν τι πραγματικά θέλουμε για να είμαστε ικανοποιημένοι και πραγματικά ευτυχισμένοι.

Μία στιγμή λοιπόν… Μία στιγμή που μπορεί να διαρκέσει ακόμα και λίγα λεπτά, λίγες ώρες μέχρι να πράξεις, να νιώσεις, να αποφασίσεις, να αντιδράσεις. Επιθυμίες, θέλω, διαμάχες σε παρελθόν και παρόν (θα μιλήσουμε σε άλλο άρθρο για αυτό) αλλά και αμφιθυμικά συναισθήματα. Πολλά αυτά που θέλεις να κάνεις και πολλά αυτά που θέλεις να ζήσεις. Τι γίνεται όμως με το τώρα, το παρόν; Τι γίνεται με την απόφαση που έχεις αναβάλει και πρέπει να πάρεις;

Μπορείς μέσα σε μία στιγμή να αλλάξεις την ποιότητα της ζωής σου και να αναμετρηθείς με πολλά πράγματα και καταστάσεις ταυτόχρονα. Αρκεί να ξέρεις τι θέλεις και τι ζητάς από τους ανθρώπους γύρω σου και από την πορεία σου στους τομείς που σε ενδιαφέρουν.

Όλα αλλάζουν αρκεί να βρεις αυτό που ορίζω εγώ ως ισορροπία και σωστή κρίση για να πάρεις τη σωστή για εσένα απόφαση. Δεν θέλει κόπο αλλά τρόπο. Δεν θέλει άγχος αλλά ηρεμία. Τα προβλήματα λύνονται και οι δυσκολίες ξεπερνιούνται. Μην αναβάλεις αυτό που είχες προγραμματίσει να κάνεις, γιατί ίσως και να αποβεί μοιραίο. Όρισε εσύ τη στιγμή εκείνη που θα ανοίξεις τα φτερά σου και θα πετάξεις ψηλά. Αν σε ευχαριστεί φύγε μακριά από όλους και από όλα και κάνε μία νέα αρχή.

Ότι και να κάνεις κάνε το πρωτίστως για τον εαυτό σου και για τους ανθρώπους που είναι πραγματικά δίπλα σου. Αλλιώς μην το κάνεις ποτέ….

(Προτεινόμενο τραγούδι):