Ένα ακόμα θέμα ταμπού που έχει παρεξηγηθεί από πολλούς και συνεχίζει να αποτελεί μία ‘’κακή’’ πράξη, ενώ παράλληλα ανάγει ζητήματα όπως αυτά του σεξισμού και των προκαταλήψεων που κυριαρχούν σαν συνέπεια της πράξης αυτής τόσο σε άνδρες κυρίως όμως σε γυναίκες. Μολονότι το θέμα είναι αρκετά καυστικό θα προσπαθήσω να εκφραστώ όσο πιο ευγενικά μπορώ για να μην παρεξηγηθώ, αποτυπώνοντας βέβαια τα πράγματα με το όνομά τους.

Αρχικά, όλοι ξέρουμε ότι το one night stand γίνεται για μία φορά συνήθως με διαφορετικούς ανθρώπους είτε σε φάση έκστασης είτε επειδή είμαστε ευάλωτοι και θέλουμε κάπου να ξεδώσουμε, να ξεσπάσουμε αλλιώς. Κακώς νομίζουμε ότι είναι κάτι ανήθικο, γιατί γίνεται ηθελημένα και για μερικούς αποτελεί απλώς μία εμπειρία και για άλλους τρόπο ζωής, αφού το έχουν επιλέξει απλά να περνάνε καλά και να μην το προχωρούν σε επόμενα επίπεδα. Η μόνη επιφύλαξη που ισχύει σε όλες τις ερωτικές σχέσεις (μόνιμες και εφήμερες) είναι το θέμα της προφύλαξης, για να μπορούμε να απολαύσουμε το οτιδήποτε χωρίς φόβους και ανασφάλειες, για το τι μπορεί να γίνει αν τα πράγματα είναι ελεύθερα και ξεφύγουν από τον έλεγχο.

Τώρα όσον αφορά την άλλη πλευρά του νομίσματος, ξέρουμε ότι είναι δικαίωμα όλων να αποφασίσουν τι θέλουν να κάνουν με το σώμα τους. Δυστυχώς όμως αυτό δεν γίνεται αποδεκτό από το υπόλοιπο σύνολο για πολλούς λόγους. Αρχικά αυτές που στιγματίζονται περισσότερο είναι οι γυναίκες, γιατί πάντα υπάρχει ως γνώμονας το μοντέλο της παρθένας που είναι αγνή και καλή, σε αντίθεση με κοπέλες που έχουν βιώσει την εμπειρία του one night stand και γενικότερα είχαν πάνω από έναν συντρόφους, θεωρούνται πουλημένες π….. που το μόνο που ξέρουν να κάνουν καλά είναι να προκαλούν και να δίνονται ασύστολα. Στους άντρες υπάρχει μία διχογνωμία. Από τη μία δικαιολογούνται λόγω του φύλου τους να περνάνε από τέτοια στάδια για να είναι έμπειροι και έτοιμοι όπως λένε, αλλά από την άλλη προστίθεται η ταμπέλα του γ…. που το μόνο που ξέρει να κάνει είναι να αποπλανεί και να πουλάει φούμαρα για να ρίξει μία γυναίκα στο κρεβάτι. Και ρωτάω εγώ τώρα. Τόσο στην περίπτωση της γυναίκας, όσο και του άντρα υπάρχει το ζήτημα της ελεύθερης βούλησης ναι ή όχι; Μα φυσικά και ναι, γιατί όλοι επιλέγουν τι πορεία θα πάρουν και όλοι λίγο πολύ ξέρουν τις προθέσεις του καθενός πριν προχωρήσουν. Δεν σημαίνει ότι όποιος έχει εμπειρίες και όποιος επιλέγει και λίγο πιο ‘’ακραία’’ πράγματα ότι είναι ανήθικος. Ίσως να θέλει να βιώσει και την άλλη πλευρά της ζωής, να ζήσει πιο ελεύθερα για κάποιο διάστημα ακόμα και για να μην έχει απωθημένα. Δεν είναι σφάλμα να τολμάμε να ζούμε την εμπειρία του απρόσωπου όπως τον αποκαλώ εγώ έρωτα, αρκεί να το κάνουμε για εμάς και να μην παίρνουμε και άλλους ανθρώπους στο λαιμό μας (αυτό για τους τυχόν παράνομους).

Συμπερασματικά λοιπόν και με όσα αναφέρθηκαν πιο πάνω, το one night stand είναι τελείως παρεξηγημένο, ακριβώς γιατί ο κάθε άνθρωπος το πράττει ελεύθερα και είναι κάτι που μπορεί εκείνη τη δεδομένη στιγμή να το επιθυμεί ή να το χρειάζεται. Είναι κάτι που αντιπροσωπεύει την ταυτότητα και το παρελθόν ενός ατόμου, καθώς και μέσα από το εφήμερο, μπορεί κανείς να καταλάβει τι θέλει και γενικά τι του ταιριάζει. Το τι ζει ο κάθε άνθρωπος με το πέρασμα του χρόνου (εδώ: στον ερωτικό τομέα) δεν πρέπει να τον στοχοποιεί από τον περίγυρο και να του φορτώνονται ταμπέλες. Όταν δεν προκαλείς και δεν διαδίδεις το τι κάνεις για να φανείς είναι μεγάλο ζήτημα, γιατί αν γίνεται το αντίθετο μην απορείς για αντιδράσεις και σχόλια όταν εσύ δίνεις τροφή. Μην κάνεις πράγματα για τους άλλους αλλά για εσένα. Όλα θέλουν ένα όριο και προσοχή. Ας σταματήσει λοιπόν όλο αυτό το ψυχολογικό βάρος του συνόλου. Δεν είναι έγκλημα αλλά μία σεξουαλική ορμή, που είναι λάθος να είναι κατακριτέα!!!! Αγαπώ το σώμα μου σημαίνει αγαπώ τον εαυτό μου, με αυτό που έχω επιλέξει εγώ να του προσφέρω…..

(Προτεινόμενο τραγούδι):